Saturday, 04.February // 2017 Naokoli

A, tle si kubra!

Ni lepo klet. Za vse te kletvice bi se našle lepe slovenske besede oz. bi lahko to elegantno izpeljal drugače, a včasih pač ni inspiracije. Tudi besedni zaklad ni bogve kaj. Bi moral več brat, pa n..

Saturday, 17.December // 2016 Naokoli

Dugi otok

Se ti ne ljubi gledati kolone turistov? Pridi na Dugi otok . - Bi na ogromni peščeni plaži zjutraj čisto sam pojedel sendvič z mortadelo ali gledal sončni zahod s klifov? Pridi na Dugi otok jeseni..

Friday, 18.November // 2016 Naokoli

Oljke

Danes brez teksta. Ni inspiracije. Sp. Škofije, okt 2016

Thursday, 10.November // 2016 Naokoli

Usedi se in pojej. Domači njoki so.

Ni vsedi, ne. Usedi je prav. Baje. Redko objavim kaj službenega, ampak tole je bilo res užitek pofotkat. Hvala za domače njoke, glaž vina in buteljke. Nekje, nov 2016

Friday, 01.July // 2016 Naokoli

Kuhate šnops? Ne, sivko.

Hitri recept za pripravo hidrolata in sivkinega eteričnega olja . Vržeš sivko v kotel, podoben tistemu za kuhat šnops, pardon, žganjekuho (Tu sivka ni v vodi, ampak v zgornji polovici kotla, na su..

Tuesday, 15.March // 2016 Naokoli

Ne da se mi po fotič

Tole bi se dalo napisat na dolgo, a bo krajša verzija čisto ok. Nepričakovano, po naklučju, kar na 1x sva se znašla na domačiji, kjer imajo dobro vino. Nastja je obujala spomine z najmlajšim od Šču..

Tuesday, 29.December // 2015 Naokoli

Rim: Večno mesto

Ne vem, če bi kaj pisal. Kdor je bil, ve, kdor še ni bil, naj gre. Če greste na krajši vikend izlet, ne berite opisnih tabel pri znamenitostih, ker ti kmalu ni več nič jasno. Vsaj meni ni bilo. Pre..

Monday, 26.October // 2015 Naokoli

Oktober

Batane, morje, ulice in istrske škure je najlepše buljit, ko se turisti spravijo domov. V miru se lahko okopaš, pa še ob stojnicah z grapo in medovačo ni gužve. Vam povem s četrte roke. Savudrija, ..

Friday, 25.September // 2015 Naokoli

Afsluitdijk in obala brez konca

Afsluitdijk je 32 km dolg zajezitveni nasip na skrajnem severnem delu Nizozemske. “Ločuje” (pretok vode ni popolnoma zaprt) Severno morje in sladkovodno jezero Ijsselmeer. Za vsak slučaj preverit..

Tuesday, 08.September // 2015 Naokoli

Maastricht: linije

Po Utrechtu , kjer sem bil kot otrok navdušen nad odsevi , je sledil Maastricht. Mesto v čisto južnem, popolnoma drugačnem delu Nizozemske. Toplejši, malce hribovit, celo trte sva našla, vina žal..

Tuesday, 18.August // 2015 Naokoli

Utrecht: Odsevi

Če je komu Amsterdam prevelik, je Utrecht super izbira. Sicer se ga na spodnjih fotkah vidi bolj malo. Sva se ustavila na pivu, pa sem dobil nekaj inspiracije za odseve. Mogoče kdaj drugič več fotk..

Thursday, 11.June // 2015 Naokoli

Od Vernazze do Monterossa s trdim kruhom

Enkrat mi je pri prebiranju komentarjev o Cinque Terre v oko padel (uf, vrlo zajeban izraz) komentar angleškega turista, ki je pet vasic priporočal tisitm, ki si želijo, da jih kot ovce vlačijo na ..

Tuesday, 05.May // 2015 Naokoli

Dobro jutro, maj!

Živjo maj! Je pred maj vejica? Če ja, jo označite in kliknite na fobija:index levo zgoraj in odprla se bo nova fobija. (Namig: se odpre, tudi če ne označite vejice). Tako, Fobija je prenovljena in ..

Monday, 01.September // 2014 Naokoli

Frequency 14

Čeprav je bil avgust, bi zvečer pasal jesenski p(u)olover, ki sem ga seveda pustil v omari. Šotor je ostal v avtu, ribiški stolčki doma. Punka, rocka in piva ni manjkalo, privrženci elektronike pa ..

Monday, 21.July // 2014 Naokoli

Še 1x?

Julijsko sankanje sploh ni slaba ideja. Sploh za tistega, ki ga vlečejo v hrib in ga spodaj vprašajo, če ponovijo. Vršič, Kr.Gora/Bovec julij 2014

Monday, 21.April // 2014 Naokoli

Cesta

Preserje, april 2014

Monday, 21.October // 2013 Naokoli

Bunke

Branik, pet, 18. okt 2013

Thursday, 29.August // 2013 Naokoli

Cliffs of Moher

Cliffs of Moher se ob Atlantskem oceanu, na jugozahodnem delu Irske, raztezajo v dolžini 8 km. Najvišji vrh meri 214m. So najbolj znani in najbolj obiskani klifi na Irskem, niso pa najvišji. Po cel..

Wednesday, 07.August // 2013 Naokoli

Mrzlo pivo, kros in Sava

Na Luxovem pikniku za okroglo 30tko sem ob hlajenju piva na slapu , sicer umetnem, nekaj časa gledal manjši slap Save Dolinke in sonce, ki je sekalo ravno pod pravim kotom za kako dobro fotko. Sev..

Sunday, 28.July // 2013 Naokoli

Goli otok

Od leve: Goli otok, Sv. Grgur in Prvič, pet, 26. jul 2013

Monday, 04.March // 2013 Naokoli

Rovinj, okna in sv. Eufemija

V Rovinju mi v oči vedno padejo barvne fasade, okna in pa cerkev oz. stolp sv. Eufemije, sicer krščanske mučenice in zaščitnice mesta in najbrž nisem edini ;) Tokrat fotkan na malo drugačen način. ..